Супер Джъмп
Супер Джъмп
default

Заблудите, които ни пречат да направим първата крачка към нашия успех!

Заблудите, които ни пречат да направим първата крачка към нашия успех!
08.06.2021
Съществуват заблуди, които пречат на милиони хора да бъдат щастливи, реализирани, успешни и богати.

Тези хора си казват, и не само казват, но и вярват в много стопиращи неща… Нямам достатъчно пари! Нямам необходимите знания! Нямам здраве! Нямам перспективни идеи! Нямам подкрепа! Времето не е подходящо! И още…

Поздравления! Имаме всичко, което ни е необходимо, но просто не го осъзнаваме. Ако се обърнем към себе си, опознаем вътрешния си свят, определим ценностите и вярванията си, поискаме да променим себе си и живота си и сме готови да направим крачките за това, ще изненадаме самите себе си на какво сме способни и какво ще постигнем!

Сега е точното време да започнем и да променим това! Нашето време, в което можем и има начин да направим тази промяна - към нашия нов, интересен живот, изпълнен с щастие и успех!

Защо сме толкова сигурни в това и го твърдим пред вас? Припомням няколко от познатите в света истории на успешни хора и ще разберете защо!

Нека да си позволим смело и решително да унищожим наслагваните с времето заблуди, които ни ограничават и пречат да направим първата крачка към нашето щастие и успех!

Анна Мария Робъртсън (баба Моузес) - известна американска художничка
Родена е в много бедно селско семейство. От 12-годишна възраст тя работи за заможни съседи на нейното семейство. Не получава образование. На 37 години се омъжва за беден човек като нея. Цял живот живее в малка ферма.
На 75 години дъщеря й й подарява бои и Моузес започва да рисува обикновените си картини. Колекционер-любител, минаващ край града им, купува 3 картини на безценица.
Няколко години по-късно нейни  картини били подарени на президента. Тя става богата и известна, но продължава да живее обикновен, скромен живот във фермата. Живяла до 102 години, оставяйки след себе си над 1500 рисунки и картини. Баба Моузес обичала да повтаря: „Животът е такъв, какъвто ние го правим!“.

Полковник Сандерс – основател на ресторантите KFC
До 65-годишна възраст той е абсолютен неудачник. Роден в бедно семейство. Няма баща. Като дете, докато майка му била на  работа, Сандърс трябвало да се грижи за по-малката си сестра. С големи трудности той осъществил мечтата си - станал адвокат. Но още на първото съдебно заседание се скарал със своя клиент и му отнели правата от адвокатската колегия.
Отваря ресторант, който скоро фалира. Следващият му бизнес проект бил бензиностанция, но и в този бизнес претърпява пълно фиаско. На 65 години получава пенсия от 91 долара. Останал сам и без пари, той си задава въпроса: „Какво имам, какво мога да дам хората, за което те да ми плащат пари?“. След като разглежда всички варианти, той се сеща за своята вкусна рецепта за пържено пиле. Измисля бизнес идея - да предложи на собствениците на ресторанти тази рецепта, за използването на която те да му платят пари. Но никой от собствениците не бил съгласен да подпише договор с този възрастен неуспял човек.
Той не се отказа. Посещава хиляда и шестстотин ресторанта със своето предложение и получава отказ. Едва след това късмета му се усмихва и продава своята рецепта. След което  става много богат и известен.

Питагор - древногръцки философ, математик и създател на питагорейската школа
Питагор започва да създава своята прочута школа, когато вече е на 70 години. Преди това изобщо не му вървяло. Дори известно време преди това прекарва в робство. Създава собствена школа, но все още е неизвестен философ, и се сблъсква с огромна конкуренция от известни философи и проспериращи школи. Никой не искал да се учи при него. Тогава той измислил нестандартен ход. Предложил на първия си ученик той самия да му плаща, за да учи при него. И той се съгласил. Минало време и Питагор бил принуден да признае пред ученика си, че не може да му плаща повече и ако иска да продължава да се учи, трябва да е безплатно. Ученикът се съгласил. С течение на времето учителят поставил нови условия: "Ако не ми плащаш, няма да мога да те обучавам повече, защото нямам вече нищо." И студентът започнал да плаща на Питагор за обучението. Така се родила великата школа.
 
Рей Крок – основател на McDonald’s
До 52-годишна възраст той е бил неуспешен, болен човек, фалирал няколко пъти.
След като се среща с братята  Макдоналд през 1954 г., той не успява да получи заем от банката в размер на 15 000 долара, за да изкупи лиценза за разпространение на Макдоналдс. Наложило му се за заложи дома си. „През 1954 г. бях на 52 години. Имах диабет и артрит. Отстранен жлъчен мехур и голяма част от щитовидната жлеза. Не бях богат и имах проблеми със слуха. Но аз вярвах в бъдещето “, казва по-късно Рей Крок.
Започвайки на 52-годишна възраст, Рей Крок живее още 30 години и се превръща в един от най-богатите, известни и успешни хора в света!
 
Пол Орфала – основател на «Kinko»
Болният от дислексия Пол Орфала никога не се и научил да пише. Веднъж през ваканцията, работейки в химическото чистене на леля си, той обслужил клиент, тъй като в този момент на рецепцията нямало никой. Виждайки, че разговаря с клиент, леля му му се скарала да не общува с клиенти, за да не ги плаши, защото има недъг. Въпреки тази тежка болест, Пол създал мрежа от копирни магазини Kinko, които продал за 3,4 милиарда долара.
Става преподавател в Станфорд. За детството си той казва: „В света има много малко  деца, които остават да повтарят годината още във втори клас. Но аз не можах да науча азбуката. Не е изненадващо, че станах слаб ученик. Четири от осем училища в града ме изгониха. В трети клас отчаяните учители ме изпратиха в училище за деца с умствена изостаналост."
 
Коносуки Мацушита – основател на «Panasonic»
Когато бил на 9 години, родителите му се разорили и за да спасят детето от гладна смърт, го изпратили да работи при богати хора в друг град. Мацушита си спомня: „Първите десет нощи не можех да спя и плачех безкрайно във възглавницата.“
Малкият Мацушита чистел къщата, грижел се за децата на господаря и полирал готварските печки за ориз до късна нощ с детските си ръце. На 18 години, заради влошеното си здраве, той получил работа като електротехник в държавна компания. Той бил абсолютно неграмотен. Когато навършил 21 години, се опитал да завърши вечерно училище. Но два дни по-късно той го напуснал, тъй като в училището нямало учебници, той сам трябвало да записва всичко, но не можел да пише. На практика всяка година Мацушита прекарвал два-три месеца в болница. Той бил в много лошо здравословно състояние. Това обаче не му попречило през 1975 г. да стане най-богатият човек на Земята. Основното мото на Мацушита: „Цял живот считах за свой дълг да се уча от умни хора“.
 
Чингис Хан - велик пълководец, създател на една от най-великите империи на Земята
Като дете се казвал Темуджин. Бил неграмотен номад. Баща му бил убит от татарите. Самият Чингис Хан бил пленен в робство. По чудо успял да оцелее и да избяга. Като младеж се опитал да създаде своя улус (клан), но бил победен от врагове. Съпругата му Барте била заловена, а той успял да се спаси с бягство. Още три пъти той се опитвал да създаде своя клан, но винаги губел и трябвало да започне от нулата. Едва на 51-годишна възраст той успял да създаде армия. Въпреки късния старт, той създал огромна империя.
 
Стивън Хоккинг - завеждащ Катедра по математика в Оксфорд, автор на много бестстелъри, водещ астрофизик на планетата
Тялото на Стивън Хокинг е напълно парализирано от повече от тридесет години. Не може да говори. Той осъществява единствената връзка със света чрез показалеца на дясната си ръка. С един пръст на специално създаден компютър той пише книги. Компютърът изразява речта му със синтетичен глас. Стивън има прекрасно чувство за хумор, много приятели. Той живее светъл, невероятен, пълнен със смисъл живот.

76% от най-богатите хора в света са изградили богатството си от нулата. Липсата на начален капитал не е пречка! Липсата на здраве не е пречка! Напредналата житейска възраст не е пречка! Липсата на добро образование в детска възраст не е пречка! И още…

Историите на успеха потвърждават, че важни фактори са наличието на идея, постоянство, упоритост, креативност, непримиримост с настоящето, мечта за бъдещето, стремеж за лично усъвършенстване, предприемане на действия за постигането на поставените цели !

И още… в този дух!


Източник: Владимир Довган