Супер Джъмп
Супер Джъмп
default

Защо е жизненоважно да се развиваме ежедневно!

Защо е жизненоважно да се развиваме ежедневно!
01.05.2021
Научни изследвания показват невероятен факт - 75% от хората не са в крак с променящия се свят!

„Този, който познава човечеството, е умен, но който познава себе си, е двойно по-умен. Този, който победи другия, е силен, но който победи себе си, е сто пъти по-силен. „
Лао Дзъ

Основният закон на Вселената е развитието. Развитието на интелигентността, развитието на тялото, развитието на душата, личността и щастието. Изследвания показват, че на 30-годишна възраст повечето хора спират да се развиват. Погрешно е схващането, че ако счетоводител, адвокат или икономист постоянно посещава курсове за повишаване на квалификацията, той се развива. Това не е така. Професионалното развитие е едностранчиво. Това е развитие в една плоскост.

Това изобщо не е развитие на личността. Познаваме много добри специалисти - същите счетоводители, адвокати, учители, които често се разболяват, страдат от самота, депресия и различни фобии. Какво тогава е развитие на личността?

Човечеството е разделено на две групи. Едната част (за съжаление по-голямата) не се развива, живее монотонен живот, дори деградира. Втората, обратно на първата, е прогресивна, мислеща част от човечеството, осъзнава и се стреми към развитие, знание и съвършенство. Познаваме хора, които на 75-83г., ставайки участници в курсовете на Super Jump, буквално се раждат отново. Един от тях сподели следното: „Децата ми пораснаха отдавна, претърпях два инфаркта и инсулт, жена ми и аз не очаквахме нищо ново в живота си, просто бяхме отегчени, монотонни, предсказуемо живеехме ден за ден. Всъщност вече не живеехме, а просто оцелявахме. Ставайки участници в курса, всичко моментално се промени, като в приказка. Подмладихме се, забравихме за болестите си, правим упражнения, къпем се със студена вода, както в студентските си години с радост и любопитство четем много различни и интересни книги. Като че ли се върнахме в младостта. Станахме любопитни, интересуваме се от много неща. Изведнъж разбрахме, че да измерваш възрастта си по цифрите в паспорта е глупаво. Истинската възраст на човека се определя от желанието му да се учи, развива и усъвършенства. "

Повечето хора живеят в матрица. Създадена и поддържана поколения наред. Те живеят, водени от неосъзнатите инстинкти и стадни чувства. Не разбират разликата между причина и следствие. Със сигурност всеки от нас среща много такива хора. Те постоянно се оплакват от липсата на пари, лоши хора около тях, лоши закони, винаги имат кого да обвиняват: правителство, шефове, колеги, познати и т.н. Обвиняват за неуспехите си страната си и времето, в което са родени. Успешна кариера, богатство, щастие, късмет, здраве - всичко това е извън тях и смятат за искано, но недостижимо. Много е важно осъзнаването, че причините за тяхната болка, нереализираност и тъга не са външни фактори, както си мислят те. Причината за техния неуспешен живот са самите те. Те не разбират, че притежават невероятно лично качества и сило. Никой не им е говорил за това. Никой не е обръщам вниманието им към това. Никой не ги е учил как да ги използват. Те не знаят как да развият своята сила на духа, положителна енергия, мъдрост, никой не ги е научил на това. Те не разбират елементарните закони на Вселената, не знаят, че мисълта е материална, следователно не контролират мислите си. Те не знаят, че първо трябва да се научиш как да бъдеш щастлив, а след това - богат и успешен. Никой никога не ги е учил на това. И никой не се стреми да ги научи.

Абсолютно доказан факт: от 10 първокласници 9 са блестящи и талантливи. До десети клас само един от десет запазва своя талант в най-добрия случай. Причината за болести, бедност и мизерия се явява невежеството. Както казва великият Сократ: "В света има само едно добро - знанието и едно зло - невежество."

Богатството, щастието и успехът са резултат от работата на ума. Причината за успеха навсякъде, винаги и във всичко е ежедневното подобряване на интелигентността, душата, енергията и тялото. След като веднъж в живота човек осъзнае, че развитието на свръхспособностите ни води към щастлив, богат, свободен, радостен живот, никога повече няма да изостави пътя на развитие и постигане на съвършенство. Ето няколко конкретни доказателства, че всеки от нас има суперспособности.

Научни факти:
 1. Нашият мозък се състои от 100 000 000 000 неврона, които имат от 10 000 до 200 000 връзки помежду си.
 2. Ако опънете всички „проводници“, свързващи невроните в една линия, тогава тяхната дължина ще бъде 1 000 000 километра.
 3. Всеки неврон, като независим малък мозък, има способността да реагира на промените в околната среда и да се адаптира към тях.
 4. В процеса на вземане на решение невронът изчислява от 15 до 20 различни варианта за решаване на проблема.
 5. Сега ще извършим математическо доказателство за естествените ни свръхспособности: умножаваме броя на невроните по броя на връзките и броя на вариантите за вземане на решенията на всеки един неврон.

100 000 000 000 х 10 000 х 15 = 15 000 000 000 000 000 /15 квинтилиона/

Получаваме резултат от 15 000 000 000 000 000 000 !!! Броят на новите варианти, които дава мозъка е по-голям от броя на атомите във Вселената!
 1. Човешкото око е в състояние да различи между 10 000 000 цвята и нюанса.
 2. Ако развиете ДНК във всички клетки на тялото, получавате нишка с дължина приблизително 16 093 444 000 километра - разстоянието до Плутон и обратно.
 3. Мозъкът произвежда достатъчно енергия, за да свети електрическа крушка.
 4. Ще се изненадате, но мозъкът, както мускулите: колкото повече го тренирате, толкова повече расте.
 5. В мозъка има приблизително 160 934 километра кръвоносни съдове.
 6. Масата на мозъка е само 2% от общото телесно тегло, но той консумира 34% кислород, поради това е важно да работим в добре проветрено място.
 7. Невроните растат през целия си живот. По-рано учените вярвали, че невроните и нервната тъкан не са в състояние да растат или да се възстановяват. Оказва се, че това не е така - невроните растат през целия си живот. Мозъкът е единственият орган в човек, който расте и се развива през целия живот.
 8. Мозъкът е много по-активен през нощта, отколкото през деня. Това изглежда нелогично, защото през деня, в който се движим, той е зает с изчисления, решаване на сложни задачи по време на работа, което би трябвало да го накара да работи по-интензивно, отколкото по време на сън. Оказва се, че е точно обратното. Когато вие "изключите", мозъкът "се включва". Ето защо, преди да си легнем, е добре да си кажем някакъв важен въпрос и още по-добре го напишем, защото когато пишем, мислено изговаряме въпроса, в резултат на което се включва и мускулната памет. Първият отговор, получен сутрин, ще бъде най-правилен. Така обучаваме мозъка си през нощта да работи за нашия успех.
 9. Също така нашето свръхсъзнание (или според Фройд подсъзнанието) е хиляди пъти по-умно от съзнанието. Първото впечатление от това, което чуваме или виждаме, носи най-точната информация. И когато впоследствие започнем да анализираме случилото се, често стигаме до грешни изводи.
 10. На всеки 3 секунди мозъкът ни прави снимка на това, което виждаме, чуваме, чувстваме и докосваме и тази информация се съхранява през целия ни живот дълбоко в подсъзнанието ни.
 11. Колкото по-образован е човек, толкова по-малка е вероятността от мозъчни заболявания. Интелектуалната дейност предизвиква производството на допълнителна тъкан, за да компенсира болната.
 12. Ангажирането с непознати дейности е най-добрият начин да развием мозъка си. Общуването с хора, които са с по-висок интелект от вас, е също мощен инструмент за развитие на мозъка.
 
Източник: Владимир Довган